SUMMER SCHOOL of ENERGY 2017

CONGRESS CENTRE OHRID (FYR of MACEDONIA)

 

 

Summer School of Energy 2017

 

English    

     For English version click on the flag :)


Medzinárodná organizácia ENERGY COMMUNITY SECRETARIAT vo Viedni pozýva vysoko motivovaných magisterských a postgraduálnych študentov (Masters/PhD), výskumníkov v oblasti energetických disciplín, mladých profesionálov z vládnych inštitúcií, spoločností, think-tankov a NGO z regiónu strednej Európy a Balkánu na 2.ročník ENERGY COMMUNITY SUMMER SCHOOL, ktorý sa bude konať v Ohride od 26. augusta - 2. septembra 2017.

Cieľom tejto Letnej školy EC je propagovať rozvoj kompetencií účastníkov vo všetkých témach týkajúcich sa energetiky cez špecializovaný viacdisciplinárny program.

Letná škola je podporovaná sieťou akademických a výskumných inštitúcií v rámci i mimo ENERGY COMMUNITY.

Letnú školu 2017 podporujú Medzinárodný Visegrad Fund, the Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Polis University, Tirana and Faculty of Electrical Engineering and Information Technologies (FEIT), Skopje.

 

Miesto: Kongresové centrum - Ohrid, FYR of Macedonia
Dátum: 26. august - 2. september 2017
Trvanie 1 týždeň
Organizátor: Energy Community Secretariat
Hostiteľ: Faculty of Electrical Engineering and Information Technologies, Skopje, (FEIT)
Kredity: 3 ECTS (pre magisterských študentov)
Deadline len online, 31.3.2017
Poplatky: žiadne (účastníci si hradia len cestovné)

 

letna skola energy community

 

ZHRNUTIE

Na základe predchádzajúceho ročníka (2016 Summer School Syllabus), sa letná škola 2017 zameriava na transformujúce sa sektory energetiky, špeciálne v regióne južnej a východnej Európy.

Program berie do úvahy širší geografický kontext v Európe a mimo nej a pôjde ďaleko za hranice obyčajného tréningového programu pre energetické témy. Umožní účastníkom porozumieť celú komplexnosť energetických sektorov a poskytnúť im platformu pre výmenu názorov a prispieť k formovaniu budúcnosti sektora.

Letná škola 2017 pokrýva tieto aspekty dodávateľského reťazca:

  • vedecké
  • právne
  • ekonomické
  • kultúrne
  • politické
  • technické

Bude zahŕňať obe teoretické prvky aj praktické tréningy prostredníctvom case studies (prípadové štúdie) a mock studies (modelové simulácie).

Najlepší študent a najlepšia tímová práca budú ocenené cenou pre víťaza.

Energy Community Summer School program ponúka kombináciu kurzov, prednášok a kultúrno-spoločenských aktivít. Počas tréningu budú participanti navštevovať prednášky od vysokých predstaviteľov akademickej obce ako aj expertov a odborníkov z vedúcich energetických spoločností a podobne.

Benefity

Účasť na tejto letnej škole prináša tieto benefity:

  • ECTS kredity - ENERGY COMMUNITY SUMMER SCHOOL je akreditovaná v súlade s European Credit Transfer Systémom. Participujúci študenti majú možnosť získať 3 ECTS kredity (študenti, ktorí chcú kredity, budú musieť kontaktovať vlastnú univerzitu, uznávanie kreditov závisí od domácej vzdelávacej inštitúcie. Kredity udeluje POLIS UNIVERSITY).
  • Zahraničná skúsenosť - štúdium v inej krajine a inom kultúrnom prostredí je skvelá skúsenosť a zlepšuje profil účastníkov.
  • Spoznáte krajiny EC, ich kultúru a ľudí z ich energetického sektora - letná škola je nielen o akademických informáciach, spoznáte aj množstvo známych z rôznych krajín a rôznych kultúr.
  • Získané poznatky - účastníci po absolvovaní letnej školy získajú lepší prehľad o vede, politike a regulácií energetických trhov v transformácii. Budú rozumieť výzvam na pozadí impletácie Európskych aspektov energetického práva a regulácií, ako aj budú schopní kombinovať rôzne disciplíny a prístupy zachytavajúce energetické projekty a reformy.

 benefity



NÁKLADY

- účasť na letnej škole je pre všetkých účastníkov bezplatná (vrátane nákladov na program a bývanie v Ohride).
- cestovné náklady znášajú účastníci

CIEĽOVÁ SKUPINA

- Študenti Magisterského a Postgraduálneho štúdia PhD
- Vedeckí pracovníci z rôznych oblastí
- Mladí profesionáli z vládnych inštitúcií (ministerstvá, agentúry, úrady) a energetiky
- Think-tanky
- NGOs a iné


PROFIL KANDIDÁTA

Pre zaradenie uchádzača do výberu treba splniť tieto podmienky:

- 35 rokov a menej (uchádzač môže mať maximálne 35 rokov do konca letnej školy)
- Plynulá znalosť Anglického jazyka - slovom aj písmom
- národnosť jednej z týchto krajín: Albania, Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Finland, France, Georgia, Germany, Greece, Hungary, Italy, Kosovo*, Latvia, Lithuania, FYR of Macedonia, Moldova, Montenegro, Netherlands, Norway, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sweden, Ukraine, United Kingdom and Turkey


KRITÉRIA VÝBERU

Úspešní kandidáti budú vybraní Sekretariátom ENERGY COMMUNITY po konzultáciach so sieťou akademických a vedeckých inštitúcií participujúcich krajín na základe nasledovných kritérií:

  • Krátka seminárka (max 5 strán), v ktorej by mali byť prezentované a stručne analyzované súčasné naliehavé záležitosti energetickej politiky vzťahujúce sa k k jednej z nasledovných tém (žiadna z tém nie je hodnotená vyššie, preto kandidáti majú možnosť vybrať si tému, ktorá im je najbližšie):
    • ekonomické dopady
    • technické problémy súvisiace s výrobou energie
    • politické dopady a energetická diplomacia
    • právne aspekty
    • otázky týkajúce sa udržateľnosti energetických systémov

  • Predchádzajúce skúsenosti a znalosť v oblasti energetiky
  • Geografický balans
  • Vyvážený pomer pohlavia

Maximálny počet účastníkov letnej školy 2017 je 40.


AKO SA PRIHLÁSIŤ NA LETNÚ ŠKOLU?

Registrácia na letnú školu prebieha VÝLUČNE online do 31.3.2017, avšak po skúsenostiach v minulom roku odporúčame skoršie prihlásenie - použite tento

PRIHLASOVACÍ FORMULÁR



Koordinator EC Summer School

Adrian JASIMI - adrian.jasimi@energy-community.org

 

Energy Community Summer School 2017 - LETÁK

 

PARTNERI PROJEKTU:

Projekt organizuje Energy Community Secretariat v spolupráci s:

Visegrad Fund,
Faculty of Electrical Engineering and Information Technologies, Skopje
Open Regional Fund for South-East Europe – Energy Efficiency (ORF-EE), ktorý je financovaný German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development,
a implementovaný Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Akademickí Partneri Projektu:

Polis University, Tirana
Comenius University Bratislava
Jagiellonian University, Krakow
Masaryk University, Brno
REKK, Budapest

Visegrad Fund ORF-GIZ SKOPJE
polis UK jagelon
brno rekk  

 

 

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Zabudnuté heslo